Praktyka w Niemczech dla pracownika z Ukrainy z własnej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

Praktyka w Niemczech dla pracownika z Ukrainy z własnej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

Maj 29, 2019 0 przez Doradca Finansowy

Czy pracownicy ukraińscy z Nasz są zdolność oficjalnej książki w końcach Unii Europejskiej przez Polskę? Dużo kobiet traktuje takie pytanie, że praktycznie jest ubiegać się o naszą wizę niż o wizę innego świecie z Grup Europejskiej.

Praktyka w Niemczech dla gościa z Ukrainy z własnej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

 

Zamówienie tymczasowej drogi do Niemiec pracownika własnej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

Razem z liczną zasadą wiza do książki w jakimkolwiek kraju UE nie daje ofercie książki w żadnej z nich. Świadczy to, że skoro otrzymasz polską wizę do lektury zaś nie będziesz odbywał w Polsce, będzie wtedy naruszeniem prawa. Tak więc, razem z naszą wizą roboczą, można odwiedzić inne kraje UE, tylko taka wiza nie daje prosta do poważnego zajęcia w przyszłych krajach UE. Tak dlatego polskie ustawodawstwo nie zezwala na utrzymanie w Niemczech w charakteru osiągnięcia wizy roboczej do Polski. To znaczy, po otwarciu własnej wizy roboczej, powinieneś grać w Polsce.

Van der Elst Viza sięga 1994 roku. Zatem przedsiębiorstwa z samego państwa UE są prawo delegować swoich pracowników do następnych krajów w klubie z potrzebą produkcji. Należy pamiętać, iż nie całe kraje UE dają tę propozycję. Na przykład Niemcy, Austria, Francja, Belgia i Holandia pogodziły się z decyzją i dały takie wizy, a Włochy, Grecja, Luksemburg – nie.

Zamówienie tymczasowej drogi do Niemiec pracownika własnej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA
Zamówienie tymczasowej drogi do Niemiec pracownika własnej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

Własna spółka, w której wykonywa obywatel Ukrainy, zatrudnia pracownika na drogę służbową (do pracy / oferowania usług). Należy zauważyć, że proste delegowanie pracownika przez własną firmę do Niemiec nie podlega procedurze Van der Elst. Typ jest wydzielany do czynienia określonej pracy w Niemczech (konieczność produkcji). Termin, na jaki potrafi stać oddelegowany, nie może występować 3 miesięcy.

Ponieważ polska wiza że być ciepła: – przez 180 dni (na bazie rejestracji przez pracodawcę wniosku o zatrudnienie osoby); – od 1 roku do 3 lat (danie na pozycję wydane przez Terytorium Województwa), widać, że po otrzymaniu sześciomiesięcznej polskiej wizy służbowej (wydawanej raz w roku) w projekcie odbycia podróży służbowej do Niemiec w ruchu roku, będzie ważna jedynie 3 miesiące.

Głównym warunkiem takiej podróży jest porozumienie między naszą firmą oraz firmą w Niemczech. Aby wykonać taką podróż służbową, pracownik musi uzyskać dodatkową wizę – „Van der Elst Visa”.

Po otrzymaniu wizy Van der Elst, musisz zwrócić wniosek do biura wizowego Ambasady Niemiec w Warszawie, jakie stanowi Departamentem przyjmującym wnioski o wizę z pełnej Polski.

Aby zyskać dodatkową wizę, „Van der Elst Visa” jest odpowiedzialna do zapoznania dokumentów, wśród których ważne są: danie na praktykę w Polsce, karta ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków medycznych, umowa pomiędzy firmami krajowymi i niemieckimi, pisemne potwierdzenie harmonizacji warunków pracy między niemiecką firmą i delegowany pracownik a zagraniczni.

Należy też zauważyć, że ambasada zastrzega sobie prawo do żądania dodatkowych dokumentów.

źródło artykułu: Praca w Niemczech dla pracownika z Ukrainy VAN DER ELST VIZA